Yoga voor volwassenen

DYNAMISCHE HATHA YOGA

Wat is dynamische hatha yoga?
Dynamische hatha yoga is een inspannende vorm van yoga waarbij we actief met het lichaam bezig zijn en afwisselend kort en lang in de yogahoudingen (asana’s) staan. Geen enkele les is hetzelfde en door de fysieke inspanning kan de mind (het denken) ontspannen en kom je gedurende de les helemaal in je lichaam (in plaats van in je hoofd). We werken aan kracht, flexibiliteit en conditie en er is ruimte voor adem, ontspanning en meditatie. Alles vanuit zachtheid en liefde voor jezelf, want juist door ontspanning en het presteren los te laten ontstaat volledige overgave.

Hoe ziet een les dynamische hatha yoga eruit?
De lessen zijn mogelijk voor jong en oud, van beginneling tot gevorderde. Zowel fysiek als mentaal daag ik je uit zonder in de prestatie te gaan of over je grenzen heen te gaan. Ik hou rekening met individuele verschillen en houdingen worden op verschillende niveaus aangeboden. We starten de lessen met een kleine ontspanning, zodat je bewust kan voelen hoe je staat en ademt. Dan gaan we verder met de dynamische houdingen afgewisseld met houdingen die ik wat langer vasthoud, bewustwording van het lichaam en de ademhaling. We sluiten de les af met een ontspanning, yoga nidra of meditatie of pranayama.

   

Waarom dynamische hatha yoga?
In het algemeen treden door het regelmatig beoefenen van yoga zowel fysieke als mentale veranderingen op, vandaar dat mensen die regelmatig yoga beoefenen zich vaak energieker, positiever en beter in balans voelen. In onze drukke samenleving is het tevens een moment van oprechte aandacht voor jezelf, waardoor je je meer ontspannen voelt. Daarnaast hebben veel asana’s (houdingen) een verjongende werking op lichaam en geest. Doordat we tijdens de dynamische hatha yoga actief met het lichaam werken, kom je uit ‘het denken’ en ontstaat er rust. Het lichaamsbewustzijn groeit waardoor je sneller kan reageren op wat het lichaam je vertelt. Yoga helpt je te leven vanuit ‘Jezelf’ in plaats van te leven naar alle verwachtingen van de buitenwereld. Het helpt je voelen wat goed voor jou is. In mijn lessen leven we in het nu, zonder competitie of perfectie na te streven. Je komt tenslotte voor jezelf en voor jouw eigen ervaring. Yoga is weten wie je bent!

Aanmelden?
Aangezien ik van mening ben dat de yogadocent bij je moet passen, ben je van harte welkom voor een proefles. Je kan op elk gewenst moment instromen. De lessen lopen het hele jaar door met uitzondering van de schoolvakanties. Ervaar het zelf en mail of bel me op info@yuvaan.nl/06 – 20 34 98 49.