Over mij

Over mij

Yvonne Toebosch-Joordens

“Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf”

Mijn eerste ontmoeting met yoga, zo’n 10 jaar geleden betekende veel voor mij. Toen ik uitgenodigd werd op de mat zei ik: “Ik zal mijn best doen!”, omdat ik dat gewend was. Hierop beantwoorde mijn toenmalige yogadocent: “Bij yoga gaat het juist niet om je best doen. Kijk maar wat je mee kan doen binnen je eigen grenzen.” Dat is precies wat yoga voor mij zo mooi maakt!

Yoga begon voor mij, net zoals voor de meeste mensen, als een fysieke beoefening op de mat. Na een roerige periode in mijn leven waarbij er veel om mij heen gebeurde, kwamen daar ook meditatiecursussen bij. Langzaam maar zeker werd ik me ervan bewust dat yoga&meditatie mij meer en meer brachten bij wie ik diep van binnen was. En tevens het besef dat ik niet meer in mijn eigen kracht stond, door te voldoen aan verwachtingen van de buitenwereld. Een innerlijke zoektocht volgde met een diep verlangen naar meer kennis over de gehele yoga filosofie. Deze kennis heb ik gevonden bij de 3-jarige yogadocenten opleiding van Ron van der Post in Nijmegen. In juni 2018 heb ik deze erkende dynamische yoga opleiding met veel voldoening afgerond. Als kers op de taart mocht ik 3 weken een intensief yogakamp in India volgen.

Naast de passie voor yoga, voeding, Ayurveda en India heb ik een grote liefde voor kinderen. Ik word altijd door ze verrast en zij brengen zoveel kleur aan mijn leven. Mijn 3 kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron!
Elke dag leren mijn kinderen mij wel wat nieuws. Het was dan ook geen verrassing dat ik me wilde specialiseren in kinderen. In juni 2018 ben ik tevens afgestudeerd als holistisch kinderyoga docent aan de kinderyoga docenten opleiding Arterre in Nijmegen. Daarnaast blijf ik regelmatig yogaworkshops, yoga retraites en meditatiecursussen volgen, want naast docent blijf ik zelf ook altijd leerling! Op dit moment volg ik de opleiding tot Ayurveda voedings- en leefstijl coach.

Met Yogastudio Yuvaan in Venlo (Yuvaan betekent Yvonne in het Hindi dat staat voor ‘jeugdig’) vind ik het belangrijk om ieder de mogelijkheid te bieden zichzelf te zijn, hoe groot of hoe klein ieder ook is. Ik vind het belangrijk yogalessen aan te bieden zonder prestatie met veel liefde en positiviteit, zodat iedereen vanuit zachtheid zijn of haar eigen grenzen leert kennen, op de mat én ook zeker buiten de mat. Want er wordt ook wel eens gezegd; ‘Yoga begint pas als je van de mat af stapt!’

 

 

 

 

Voor mij is yoga een manier van leven geworden. Yoga helpt me om lichamelijk en geestelijk evenwichtig, vanuit kracht en rust, in het leven te staan en me meer te verbinden met mezelf. Elke dag, en ook zeker in periodes van onrust biedt yoga & meditatie mij houvast. En alhoewel het pad van yoga een spiritueel pad is, blijf ik met beide benen op de grond staan, dankbaar voor elk nieuw inzicht.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Namasté,
Yvonne

Opleidingen
2015-2018   Yogadocent Dynamische Hatha yoga – yogaschool Ron van der Post Nijmegen
2018             Yogakamp Chandigarh Brahmrishi Yoga Training College – Punjab University Jaipur India
2018             Yogadocent Holistische Kinderyoga – Arterre Nijmegen
2019             Module blessures en beperkingen – yogaschool Ron van der Post Nijmegen
2020             Training Yoga Nidra for kids & teens – Arterre Nijmegen
2020             Module Ayurveda in je dagelijkse leven – Divine Ayurveda Hilversum
2022-2023   Jaaropleiding Ayurveda voedings- en leefstijlcoach – Divine Ayurveda Hilversum